Az önvédelem alapja az illúzióktól való mentesség. A képesség, hogy saját képességeinket helyesen becsüljük meg, lényegesen több életet ment meg, mint a készségek és technikák elsajátítása.

A Systema arra készít fel minket, hogy ne legyünk saját vereségünk oka, felismerjük és kontrolláljuk a veszélyes helyzetek kialakulását, soha ne adjuk fel és ne veszítsünk.

Megtanuljuk, hogyan maradjunk nyugodtak stresszes helyzetekben és hogyan fejleszthetjük ezt a képességet. Elsajátítjuk, hogyan lehet elkerülni az agressziót, hogyan lehet megszabadulni a félelemtől, a haragtól és a feszültségektől. Megtanulunk mozogni, tiszta célpontra ütni, szétszórni a támadó szándékait, hogy elérjük a belső nyugalmat és biztonságos környezetet hozzunk létre.

Forrás: russianmartialart.com

Mikhail Ryabko ezredes – A Systema Ryabko Alapítója és vezető instruktora.

Mikhail 5 éves kora óta edz és 15 éves korától vesz részt küzdelmi edzéseken. A Belügyminisztérium biztonsági osztályán dolgozva kiképezte a miniszter biztonsági szolgálatát. Túszmentő csapatok, terrorizmus ellenes műveletek és a fegyveres bűnügyi semlegesítés taktikai parancsnoka volt.

Mikhail Moszkvában él, ezredes rangot töltött be a hadseregben. Veterán katona, számos katonai akcióban vett részt, számos kitüntetést és elismerést kapott a kormánytól és az ortodox egyháztól. Számos Systema tanuló képzését folytatja jelenleg is.