Kapcsolat

Ha maradtak még kérdéseid tedd fel enkünk elérhetőségeink egyikén vagy látogass el hozzánk!

Mi az első lépés a kezdéshez?

Kezdésként gyertek el hozzánk és próbáljátok ki egy edzésünket kötöttségek nélkül. Kérjük első lépésként jelentkezettek telefonon, e-mail-en vagy a jelentkezési űrlapok segítségével. Ha nem lenne időd előre jelezni részvételi szándékod, az edzések időpontja előtt 10 – 15 perccel keresd Bánkövi Máté Instruktort.

Milyen ruházatra lesz szükségem?

Kezdőként megfelel bármilyen hosszú szabadidő nadrág (cipzár és csat nélkül), felülre pedig egy egyszínű póló. (Ezek színe lehetőleg legyen fekete). Ha komolyabban edzzenél szükséged lesz egy judo gi-re, amit tőlünk is bérelhetsz jelképes összegért.

Hol vannak az edzések?

Pécs, Megyeri út 26/1 – Megközelítés a Bolygó utca felől. A telephelyen ingyenes parkolás lehetséges. Tömegközlekedéssel a 4, 4Y Megyeri úti vagy Jéhpálya megállójából közelíthető legkönyebben meg.

Mi az a Jujitsu?

A dzsúdzsucu (japánul 柔術, Hepburn-átírással jūjutsu), elterjedt egyéb írásformái: ju-jitsu, jujitsu, jiu-jitsu, ju-jutsu, ju jitsu, ju jutsu, dzsiudzsicu stb., több száz év alatt kifejlődött japán harcművészet. Megtalálható benne az ütés, a rúgás, az eszközök használata stb. de fő jellemzői az összekapaszkodós küzdelem, a dobások, a földharc, a feszítések, fojtások.

Mit jelent a Jujitsu?

A dzsú japánul annyit tesz, lágy, de abban az értelemben, ahogy pl. a fűzfa ága, azaz a támadásnak, a tolásnak megfelelően reagál, összhangban van a támadással.

A dzsucu módszert, utat, művészetet jelent, amelynek célja a hatékonyság, az ellenfél legyőzése, a támadás semlegesítése.

Tehát a dzsúdzsucu magyarul annyit jelent, hogy „lágy művészet”.

Kanó Dzsigoró (1860-1938), magas fokozatú dzsúdzsucumester volt, és az 1880-as években a dzsúdzsucu rendszerének egyszerűsítésével és átformálásával létrehozott egy új rendszert, mely nem az ellenfél legyőzésére, hanem a gyakorlója fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, és dzsúdónak nevezte el.

Mit jelent a Jutsu?

A “jutsu” (modernebben “jitsu”) szó jelentése “technika”, “módszer”, “tudomány”. Ez az ősibb útja a harci irányzatoknak, amelyek harciasabb jelleget mutatnak. Itt is a csiszolás a fontos, az ember emberré tétele, de a “jutsu” szóval jelzett irányzatok mindig közel állnak a harc praktikus oldalához, az élet-halál összeütközésekre való felkészüléshez. Itt még talán jobban megtalálhatóak a mindennapi gyakorlás keretei között azok a technikák, amelyeken jól látszik: ezeknek a célja a másik feletti uralom, kontroll és győzelem elérése. Nem sport, nem versenyre termett. A filozófia tanulása és az elme pallérozása azonban magas szinten itt is elengedhetetlen, mivel bizonyos dolgok mélyebb megértéséhez igenis szükséges, hogy az ember képezze magát. A “jutsu” az ősök útja, a szamurájok csatakiáltásának eldörrenése és a technikájuk halálos finomságának módszeres keveréke, és e kettő a kitartó és kemény edzések tüzében, a fegyelem állhatatos izzásában forr eggyé.

 

Mit jelent a Do?

A “do” jelentése “út”, amit elsősorban szellemi értelemben kell érteni. A “do” a későbbi korok irányzataira jellemző, ahol a szellemi és az erkölcsi nevelés, a test épségének védelme nagyobb hangsúlyt kapott, mint korábban. A “do” jelképezi a névben, hogy harci művészetről, egy elmélyült útról van szó, melyben a csiszolás nem feltétlenül a véres csatákra, háborúkra, élet-halál kérdését eldöntő párbajokra készít fel, hanem figyelembe veszi az ember szellemi, lelki fejlesztésének fontosságát, elméjének művelését, gondozását előtérbe helyezi. A “do” nem akar elvenni, adni szeretne a gyakorlóinak, akik a szertartásos formák szabta kereteken keresztül mélyen magukba szívják a felülemelkedés képességét és a többlettartalom keresésének igényét. Ezért is igaz talán, hogy a “do” a filozófiai töltetet is jelöli, egy ösvényt, amit az erdőbe vágtak fel annak a meredek hegynek a gerincén, amelynek tetejére minden harcművész igyekszik feljutni.

 

Email

info@mecsekharcmuveszet.hu

Nyitvatartás

Gyerekeknek
Kedd, Csüttörtök: 16:15 – 18:45

Felnőtteknek
Kedd, Csütörtök: 19:00 – 20:30

Női Önvédelem
Hétfő, Szerda:17:00 – 18:00

Ha kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapon keresztül!

Megközelíthetőség

Cím: Pécs, Megyeri út 26/1 – Bejárat a Bolygó utca felől.

A helyszínre a Bolygó utca felől érkezhetsz meg, gyere be a kapun és menj végig a telephelyen, majd a bal oldalt lévő Renax Camion Kft. Munkafelvételi irodájánál kell feljönnöd az első emeltre.

A helyszínen a parkolás ingyenes.

Ha busszal érkezel 4 vagy 4Y járattal gyere és szállj le a Megyeri út vagy a Jégpálya megállónál, ahonnan 5 percen belül a helyszínre érkezel.

Ha első alkalommal nehézségekbe ütköznél, hívj minket a 06 70 355 4986-os telefonszámon és segítünk!