Adó 1% Felajánlás

Támogasd adód 1%-ával a Mecsek Harcművészeti Egyesületet

Támogatásoddal egyesületünk gyermek, felnőtt és női önvédelmi oktatási tevékenységét és természetjáró tevékenységét tudod elősegíteni!

Hogyan tudom felajánlani az adó 1%-omat?
A felajánlást az alábbi oldalon tehetitek meg elektronikus formában: https://eszja.nav.gov.hu/

Adataink:
Mecsek Harcművészeti Egyesület
19155115-1-02

 

Adó 1% Felajánlás

Tartalom

ju-jitsu

Mecsek Jujitsu Klub

Harcművészet Modern Megközelítésben

Mi az a Jujitsu?
A jiu-jitsu ősi japán harcművészet, mely ütéseket, rúgásokat, dobásokat, rögzítéseket, fojtásokat és fegyveres technikákat egyaránt tartalmaz. Története 2500 évre nyúlik vissza. A leírások szerint összesen 721 élő ill. már kihalt stílusa van. Az ősi jiu-jitsut több néven ismerték, és elsősorban a szamurájok kiképzésére használták. Ez a harcművészeti ág harcközbeni fogásokat bőven tartalmaz, és az akkori fegyverekre épült.

Jujitsu napjainkban
A Ju Jitsu állandó útkeresés, nyitott rendszer, amely alkalmazkodik a mai ember megváltozott testkultúrájához. A ju jitsu hasznosítani igyekszik a modernkor új, tudományos ismereteit, vívmányait, nem ragaszkodik feltétlenül a tradicionális formákhoz, technikákhoz. A Ju Jitsu ma egy hatékony önvédelmi rendszer, amely az egész világon elterjedt. A támadó és közelharc technikákat elsősorban a fegyveres testületek képviselői gyakorolják, a modern Ju Jitsu több országban a rendvédelmi szervek kiképzésének szerves része.

Miben más a Mecsek Jujitsu Klub, mint más dojok?
Mi a közösségépítésben és a komplex képzésben hiszünk. Alaptevékenységünk a Jujitsu oktatás mellett a Természetjáró túrák szervezése, hiszen a tájékozódás és a természet ismerete, a túlélési technikák a szabadban mindig is a harcosok alapvető képességeihez tartoztak. Rendszeresen szervezünk olyan kiegészítő programokat, mely a nálunk tanulók képességeit hivatottak fejleszteni számos területen, mint akadálypálya versenyek vagy lövészet. Edzőtermünket folyamatosan fejlesztjük, hogy a leghatékonyabb eszközök minden gyakorló számára szabadon hozzáférhető legyen már az első edzéstől. Órarendünket úgy alakítjuk ki, hogy 20 – 22 főnél nagyobb csoportok ne jöjjenek létre, hisz szeretnénk minden tanulónkra
professzionálisan figyelni.

Mikor érdemes elkezdeni?
Bármikor elkezdhető, ha elmúltál 3 éves. A lényeg, hogy légy türelmes magaddal akkor is, ha gyermek vagy és akkor is ha már az idősebb korosztályhoz tartozol. A fejlődés nem fog elmaradni, ha rendszeresen gyakorolsz és
figyelsz magadra, hogy elkerüld a sérüléseket.