Védekezés

A Systemában nincs különbség a védekezés és a támadás között. Bármely úgynevezett védekező lépés szintén aktív, döntő és megelőző. A titok a mozgás teljes szabadságában, a nagyon gyors gondolkodásban és a döntéshozatalban rejlik. A Systemában nincsenek szabályok vagy korlátok, leszámítva az erkölcsi korlátozásokat.

Lefegyverzés

Mielőtt a lefegyverző technikákat gyakorlod, előtte meg kell tanulnod felismerni, ha az ellenfelednél van -e fegyver, és ha van, akkor milyen. Ezután tanuld meg, hogyan becsülheted fel, mennyire kompetensen tudja használni a fegyverét. Minden fegyver nyomot hagy a viselkedésen. A tudás és a tapasztalat ezt felfedheti számodra

Kontrol

A harcban a legjobb kontroll a megelőzés, amikor úgy érzed, hogy valami történni fog, megakadályozod a kialakulását. Ezután következik az elsődleges kontroll, amikor az események megindulnak, te kitéréssel, eltérítéssel vagy eloszlatással kezeled. Ha ez sem működik, akkor a másodlagos kontroll következik, amikor már a fizikai kapcsolat nem kerülhető el. Ebben a szakaszban mozgással, ütésekkel és egyéb speciális technikákkal dolgozol. Ezen a ponton a siker forrása a félelem megszüntetése.