A harcművészetek és küzdősportok egyik alapvető mozgásanyaga a helyes eséstechnika. Ennek elsajátításával a tanulók képesek biztonságosan földet érni a különböző földre vitelekből és dobásokból. Kellő jártassággal ezt képesek átültetni a hétköznapi váratlan balesetek területére, megvédve ezzel magukat a komolyabb sérülésektől. A megfelelő eséstechnika ismérve, hogy nem csak tatamin működik, hanem kemény felületeken is megvédi a gyakorlót a sérülésektől, legyen ez parketta, föld vagy beton.

esés

Az eséseket alapvetően 2 csoportba lehet osztani, a direkt, kemény esések, illetve a lágy energiaelvezetésen alapuló leérkezések. A maximális eredményekhez az esések mindkét verzióját elsajátítjuk. Készségszintre fejlődés után igyekszünk előtérbe helyezni, a minél lágyabb puha földre érkezéseket. Ezzel tovább csökkentve a sérülések kockázatát. Így az idősebb korosztály is biztonsággal fejlődhet, kerülve a nagy becsapódások hatásait.

Napjainkban a leghasznosabb “önvédelmi” technika az maga az esés technika. Rengeteg balesetben minimalizálható a sérülések kockázata az esések elsajátításával. Dojo-nk célul tűzte ki, hogy az esés technikák oktatását kiterjeszti azokra is, akik a harcművészetekkel nem szeretnének megismerkedni. Ezért hamarosan elérhetőek lesznek “Tanulj Esni!” foglalkozásaink, melyek Pécsen egyedülálló lehetőséget nyújtanak a biztonságos földre érkezés elsajátítására váróknak.

Hamarosan induló “Tanulj Esni!” foglalkozásainkon a bemelegítés és mobilizálás után lépésről, lépésre építjük fel az eséseket az alapoktól, a haladó szintekig. Az edzések eredményeként a gyakorlók nem csak esni tanulnak meg, hanem fittségi szintjük is érezhetően fejlődésnek indul.

Ha felkeltettük érdeklődésedet jelezd felénk üzenetben, ezzel biztosíthatod a helyed a kezdő csoportunkban.