Mit jelent a szükségeszköz? Minden ami a kezed ügyébe kerül harc közben. Általános esetben nem felfegyverkezve kerülsz önvédelmi szituációba, azonban nem az öveden lógó önvédelmi kés az egyetlen fegyverként használható dolog nálad. A téma körüljárása előtt szabjunk néhány feltételt és szűkítsük le a lehetséges változókat. A kiindulóhelyzetben gyalogosan egy kis méretű hátizsákkal utazol amiben a 1,5 literes víz és 1 – 2 könyv található említésre méltó tömeggel. A zsebeidben van egy telefon, pénztárca és egy átlagos méretű kulcscsomó. Öv fém csattal és egy önvédelmi kés.

Ami általában nincs kéznél, de minden ilyen összeállításban szerepel, mint amit bármikor előkaphatsz használatra: zseblámpa, csőkulcs, gyalásó, boxer, marokbot, a táskád alól bármikor lekapható póló, pulóver, kabát, hegymászó kötél. Toll, amit bármikor előkapsz a zsebedből, mert kényelmes séta és ülés közben. Egy megfelelő méretű erős ág, amit a város nevű erdő közepén találsz. A lista persze még folytatódhatna, a lényeg, hogy ami általában nincs nálad, az akkor sem lesz amikor megtámadnak.

1. A táska ami a hátadon van:

Megfelelő eszköz meglendítve ütéshez, esetlegesen használható a szúrás felfogására vagy a támadó arcába dobható, ha úgy döntenénk, hogy alkalmas a helyzet ahhoz, hogy elfussunk. Minden ami a táskában van pusztán a táska tömegét növeli, ha van nálad gáz spray ez a legrosszabb hely ahol tarthatod.

2. Telefon

Alkalmas marokbotnak vagy a támadó arcába is repíthetjük. A mai telefonok persze kevésbé alkalmasak az önvédelemre, egy jobb minőségű ütésálló tok azért javíthat a helyzeten. Néha egyszerűbb átadni, ha arra vágyik a támadónk, főleg karácsony környékén.

3. Pénztárca

Jó taktika lehet, ha a valódi pénztárcánk a táskában lapul és van a zsebünkben egy minimális összeggel ellátott kamuverzió. Rengeteg alsó-kategóriás erőforrás ragadozónak a telefonon és a pénztárcán kívül nm kell más.

4. Kulcscsomó

Remek kiegészítője egy nagy maflásnak, jól eloszlatja az ütés kezünkre mért terhelését, és a kilógó kulcsok kellemetlen meglepetéseket okozhatnak az agresszornak.

5. Öv fém csattal

Használhatod garotte-ként vagy a csattal is támadhatsz, egyiket sem fogják megköszönni. Persze minden harcos ezen hordja a kését, gyorsabb azt elővenni és használni a helyzet megoldására. Persze vannak rossz napok amikor otthon marad, ezeken a napokon kénytelen vagy az övedet használni.